BLOG ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία και για τους ναυτικούς!

ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ 


ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ! 


   
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος

Και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού τιμά την Εεργατική Πρωτομαγιά και αγωνίζεται για τους ναυτεργάτες, με 24ωρη απεργία την 1η Μάη!

Η ΠΕΝΕΝ  στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Σας γνωρίζουμε ότι στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ που πραγματοποιήθηκε στις 25/4/2012 αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η Διοίκηση του Ε.Κ. Πειραιά (24/4/2012) του οποίου η ΠΕΝΕΝ είναι μέλος.



Η απεργία θα είναι 24ωρη, θα αρχίσει την 1/5/2012 ώρα 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 την 1/5/2012. Η 24ωρη απεργία θα γίνει στο λιμάνι του Πειραιά και θα αφορά τα πλοία όλων των κατηγοριών.


Με την απεργία μας αυτή συμμετέχουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά που έχει καθιερωθεί από την εργατική τάξη και όλους τους εργαζομένους σαν ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης, αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα είναι και μέρα που αποτίουμε φόρο τιμής για τους εργαζόμενους που έπεσαν θύματα της αστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της στην πάλη για την περιφρούρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών της. Ειδικότερα στην χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων συνθλίβονται και ισοπεδώνονται κάτω από την βάρβαρη και σκληρή κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αγωνίζεται:

- Για την άμεση ανάκληση και κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των Ναυτεργατών.
- Την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την πάταξη της παράνομης μεσιτείας και την ουσιαστική προστασία των ανέργων που εξαιτίας της ασκούμενης ναυτιλιακής πολιτικής έχει αυξηθεί σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα (κατάργηση των εγκριτικών πράξεων, όλων των ειδικών συνθέσεων, εφαρμογή της δεκάμηνης ναυτολόγησης, μη κατάργηση του καμποτάζ, αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των οργανικών συνθέσεων). Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με μια άλλη ναυτιλιακή πολιτική θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.
- Την διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη, και όλων των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων με την ταυτόχρονη στήριξη και οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ύψος που να καλύπτονται πλήρως οι πραγματικές ανάγκες των Ταμείων μας.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων και πολιτικών που καταργούν και συρρικνώνουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών (μειώσεις συντάξεων, επικουρικών, υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α).
- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών σε όλους τους Ναυτεργάτες που τους οφείλονται μισθοί και λοιπές αποδοχές.- Απαιτούμε την υπογραφή και ανανέωση όλων των ΣΣΕ για το 2011 και 2012 με την ικανοποίηση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων μας.
Ανάκληση της αντιναυτεργατικής νομοθεσίας περί καμποτάζ. Οι τελευταίες ρυθμίσεις οδηγούν στον εκτοπισμό της Ελληνικής σημαίας και στον ολοκληρωτικό αφανισμό τους Έλληνες Ναυτεργάτες.



Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενώνει την φωνή και τον αγώνα της μαζί με όλα τα συνδικάτα της χώρας που αγωνίζονται για την ανατροπή της άθλιας και βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής η οποία λειτουργεί ως εγκάθετος της τρόικας, των μεγαλοεργοδοτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών.

Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα ολοένα και περισσότερο θα αντιπαλεύουν, θα αντιστέκονται και θα συντονίζουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της αντιδραστικής και αντιλαϊκής πολιτικής.


Για την ανατροπή των κυβερνήσεων που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές. Για να εφαρμοσθεί στην χώρα μας μια άλλη πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τα λαϊκά συμφέροντα, την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων».





ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2012/04/24-1-2542012-24.html

Και από το σάιτ της ΠΕΜΕΝ αναδημοσιεύουμε και το ακόλουθο:


ΠΕΜΕΝ              ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ               ΠΕΕΜΑΓΕΝ                  ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΙ την 1η ΜΑΗ 2012
στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ
 από 00.01 έως 24.00

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές,

            126 χρόνια από την απεργία της  1ης Μάη των εργατών του Σικάγου για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση, η καπιταλιστική βαρβαρότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου κατακρεουργεί κατακτήσεις και δικαιώματα των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης, των εργαζομένων στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι τιμάμε την 1η Μάη με απεργιακό αγώνα, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

            Η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, η Ε.Ε, το ΔΝΤ, επιτίθενται στις ΣΣΕ, την κοινωνικοασφαλιστική προστασία, λεηλατούν τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβουν μισθούς – συντάξεις – γιατρούς – φάρμακα.

            Εφοπλιστές – κυβέρνηση διατηρούν για μήνες απλήρωτους χιλιάδες ναυτεργάτες στην επιβατηγό ναυτιλία, δεν εφαρμόζουν τις ΣΣΕ αρνούνται την ανανέωση τους  στη βάση των πραγματικών αναγκών των ναυτεργατών, διογκώνονται οι στρατιές των ανέργων, διαλύεται η ιατροφαρμακευτική προστασία σε βάρος των 220.000 ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτη.

            Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν σημαντικούς αγώνες  ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου,  έχουν τσακίσει στην πράξη την πολιτική επιστράτευση που διατηρείται στους ναυτεργάτες και τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που επιχείρησαν από κοινού να εφαρμόσουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, οι υπερασπιστές του ευρωμονόδρομου.

Με αγωνιστική αισιοδοξία, με την πείρα των αγώνων μας, με εμπιστοσύνη στο δίκιο της τάξης μας, η απεργία την 1η Μάη θα βάλει την δική της σφραγίδα για  τις σκληρές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι στον «εργασιακό μεσαίωνα», το μέλλον δεν ανήκει στους κεφαλαιοκράτες, ανήκει στους παραγωγούς του πλούτου, τους εργάτες.
             
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•           Εφαρμογή και ανανέωση των ΣΣΕ με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.
•           Το δικαίωμα στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα, κατάργηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, μέτρα κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας  για όλους τους άνεργους.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
την 1η Μάη στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στις 5.30 το πρωί.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Welcome onboard! Αφήστε μας το μήνυμά σας και θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Εκτός αν αλλού αρμενίζουμε... Οπότε κουράγιο μέχρι να καταπλεύσουμε και πάλι στο λιμάνι...

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΝ

Οικολογικό Περισκόπιο

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ



Ο ΟΡΚΟΣ


ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ...


ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ;


Στα μάτια σας, μας είπαν, βλέπουμε το μέλλον της Ναυτιλίας. (Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Φικιώρης)

Μα το δικό μας μέλλον αποδείχτηκε κόλαση.

Τώρα τα ίδια τάζουν στα νέα κορίτσια για να τα πείσουν να πάνε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Αυτές δε θα χρειαστεί να περιμένουν για να ανακαλύψουν την ίδια κόλαση της ανεργίας. Από το πρώτο εξάμηνο σπουδών, αναζητώντας καράβι για πρακτική άσκηση, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κλειστές πόρτες των εταιρειών. Δεκάδες νέες καπετάνισσες κινδυνεύουν να χάσουν το επόμενο εξάμηνο της σχολής γιατί ο Ιούλιος μπήκε και καράβι δε βρήκαν. Πολλές ακόμη αναγκάστηκαν ήδη να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για τον ίδιο λόγο. Μα κανενός υπευθύνου δεν ιδρώνει το αυτί.

Αντίθετα μας ζητούν να σκεφτούμε το κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ και τα διαφυγόντα κέρδη για τον τουρισμό. Την ώρα που οι ναυτεργάτες, γυναίκες και άντρες, βρίσκονται στο απόλυτο ναδίρ. Και απαιτούν να μην απεργούμε, να μην αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Είμαστε υποχρεωμένες να μην υπακούσουμε. Το δις εξαμαρτείν δεν αρμόζει ούτε στις γυναίκες. Και ειδικά σε καπετάνισσες.

Ορκιστήκαμε για καπετάνισσες. Όχι για νέες Ιφιγένειες. Και αυτόν τον όρκο θα τιμήσουμε. Καπετάνισσες στη θάλασσα και καπετάνισσες στη ζωή. Με το κεφάλι ψηλά απαιτούμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Και να ληφθούν μέτρα ώστε να μη σβήσει ο θεσμός τριάντα χρόνων. Το μέλλον της ναυτιλίας ανήκει και σε μας. Όχι γιατί μας το έταξε ένας υπουργός μα γιατί έχουμε κι εμείς προσφέρει τον ιδρώτα μας για την ελληνική ναυτιλία.

Τώρα όμως με την άρση του καμποτάζ και τον αφανισμό των ελλήνων ναυτεργατών που θα σημάνει, το ΝΑΤ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις σε όσους ναυτεργάτες τόσα χρόνια έδιναν τις εισφορές τους;

Γι' αυτό στον αγώνα κατά της άρσης του καμποτάζ είμαστε όλοι ενωμένοι. Άντρες και γυναίκες. Παλιές και νέες καπετάνισσες. Και είναι ο αγώνας αυτός αγώνας επιβίωσης.

Μη μας ζητάτε λοιπόν να σκεφτούμε το Ζενίθ. Γιατί αυτός που βρίσκεται στο ναδίρ δεν έχει πια τίποτε άλλο να χάσει αν αγωνιστεί. Εκτός από τις αλυσίδες του.

Βίρα λοιπόν τις άγκυρες! Κι ας σπάσουν και οι καδένες. Για το μέλλον που ονειρευτήκαμε και δικαιούμαστε μετά από τριάντα χρόνια να ζήσουμε. Την καταξίωση του θεσμού της ελληνίδας καπετάνισσας.

Έτσι τιμούμε εμείς την επέτειο των τριάντα χρόνων από την αποφοίτηση. Με αγώνες!

Εκεί, στον Πειραιά, στο λιμάνι. Που η ακηδία όλων μας ξεμπάρκαρε.

Είναι η ώρα να μας ξαναβρούν μπροστά τους. Και η ώρα να σταματήσουν να ξεγελάν κι άλλες αθώες κοπέλες με κούφιες υποσχέσεις. Η ώρα να βγει ο θεσμός από την κόλαση.

Τριάντα χρόνια μετά ξέρουμε καλά γιατί μας άνοιξαν την πόρτα της ναυτιλίας. Χωρίς καν να το ζητήσουμε εμείς. Τώρα νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να την ξανακλείσουν. Ωραία λοιπόν. Στις δικές τους κλειστές πόρτες απαντάμε με κλειστά λιμάνια. Δίκαιο δεν είναι;

Ή όλοι μαζί στο ζενίθ ή όλοι μαζί στο ναδίρ. Δεν μπορεί η μεν ελληνόκτητη ναυτιλία να είναι πρώτη στον κόσμο και να ανθοφορεί και οι έλληνες ναυτεργάτες να πετιούνται στον καιάδα. 85.000 έλληνες ναυτικοί το 1980, λιγότεροι από 20.000 σήμερα. Μιλάνε οι αριθμοί. Κόντρα στους αριθμούς για τα διαφυγόντα κέρδη από το Ζενίθ και το κάθε Ζενίθ. Και στο κάτω κάτω ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απαιτούμε λοιπόν από την Πολιτεία να θέσει στο ζενίθ της τον άνθρωπο. Ζητάμε να πάρει πίσω την άρση του καμποτάζ και να θεσμοθετήσει μέτρα στήριξης τόσο των ελλήνων ναυτεργατών όσο και της γυναίκας ναυτεργάτριας.

Ζητάμε πολλά; Όχι! Ζητάμε μόνο να τιμήσουν τα τριάντα χρόνια που χωρίς καμία στήριξη καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το θεσμό της ελληνίδας καπετάνισσας. Και που παρά τις αντιξοότητες έχουμε σήμερα να καμαρώνουμε αρκετές συναδέλφισσες σε βαθμό υποπλοιάρχου αλλά και πρώτου πλοιάρχου.

Αποδείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε ισάξια με τους άντρες συναδέλφους στις γέφυρες των πλοίων. Και δεν ανεχόμαστε άλλο πια ούτε διακρίσεις εξαιτίας του φύλου μας ούτε και άλλη εκμετάλλευση των γυναικών ναυτικών με στόχο να χτυπηθεί συνολικά το ναυτεργατικό κίνημα. Σας είπαμε, ξέρουμε γιατί μας ανοίξατε την πόρτα. Δε μας κάνατε χάρη.

Μας βάλατε στα καράβια για τον ίδιο λόγο που τώρα βάζετε τους αλλοδαπούς. Χωρίς να νοιάζεστε αν θα τα καταφέρουμε επαγγελματικά. Μας θέλατε το πολύ πολύ για ανθυποπλοιάρχους. Δεν περιμένατε πως θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Επιδιώκατε να δημιουργήσετε ζευγάρια ναυτικών. Να μένουμε περισσότερο στο πλοίο, να δεχόμαστε μικρότερους μισθούς για να μας ναυτολογήσετε μαζί. Κι όταν τα σχέδιά σας βγήκαν όλα πλάνα, βιαστήκατε να μας κλείσετε την πόρτα. Προτιμώντας τους αλλοδαπούς.

Ε, σας λέμε ότι και αυτό το σχέδιο πλάνη θα βγει. Θα φροντίσουν οι ναυτεργάτες γι' αυτό. Κι εμείς θα σταθούμε δίπλα τους. Δίπλα στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα. Γιατί αυτό και μόνο μας στήριξε αταλάντευτα τριάντα τόσα χρόνια. Αν μη τι άλλο χρωστάμε τώρα να ανταποδώσουμε.

Γιατί αχάριστες οι ελληνίδες καπετάνισσες δεν είναι. Και το ξέρετε. Όπως αγαπήσαμε τα καράβια σας όταν μας δώσατε την ευκαιρία να εργαστούμε , και υπερβάλαμε εαυτούς για να σταθούμε αντάξιες, ίδια τώρα τιμούμε τα τριάντα χρόνια της παρουσίας μας υποστηρίζοντας ολόψυχα τον αγώνα των ναυτεργατών.

Στο κάτω κάτω δε μας αφήσατε άλλο δρόμο. Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι η μόνη μας ελπίδα να μη σβήσει ο κλάδος μας. Και να μην πάνε στράφι τριάντα χρόνια προσπάθειας και θυσίας.